Wie zijn wij ? – Snel


Wie zijn wij ?Snel, dat is bijna 30 jaar geschiedenis, miljoenen afdrukken, een constant streven naar betere prestaties en meer dan 75 medewerkers die klaarstaan om u te helpen. Ontdek de geschiedenis van ons bedrijf.

SNEL, EEN BOEIENDE GESCHIEDENIS


Begin jaren 90 slaan
Flavio De Beni, oprichter van het fotogravurebedrijf GAM Grafic in Herstal, en Roland Soubras, eigenaar van het fotogravurebedrijf RS in Wandre, de handen in elkaar.

1995
In 1995 nemen de vennoten de Société des Nouvelles Éditions Liégeoises, afgekort SNEL, over. Tijd voor modernisering: nieuwe machines, polychromie, vernieuwing van de prepress. Ons laten inhalen door de concurrentie? Geen sprake van !

Eind jaren 90
De eerste CtP zijn intrede in de werkplaats. Snel opent ook een afwerkingsafdeling om de volledige productie intern te beheren.

2001
Drie nieuwe persen worden in het machinepark geïnstalleerd.

2006
Snel verhuist naar de industriezone Hauts-Sarts . Een nieuw gebouw voor een nieuw begin: dankzij een oppervlakte van 10.700 m2, ziet de drukkerij haar productiecapaciteit voor printen verdubbeld en voor afwerking en inbinding verdriedubbeld. Het bedrijf beschikt over nieuwe persen waarmee in 8 kleuren recto verso en in groot formaat kan worden gedrukt.

2011
Digitaal printen behoort tot het dienstenaanbod van Snel

2015
Flavio De Beni neemt wat gas terug en geeft de fakkel door aan zijn zoon, Stephane De Beni, die al sinds 1997 aan boord is, om de goede opvolging te garanderen.

2016
Ondanks de crisis in de grafische sector, wil Snel geen gas terugnemen en investeert het in twee nieuwe persen van het laatste model

2018
Nieuwe investeringen

Onze 5 centrale waarden:


Kwaliteit

kwaliteit is een must in al onze werkterreinen. Dat idee leidt ons er van nature toe om de meest gesofisticeerde technologieën en de beste controles te ontplooien. We willen onze klanten niets minder dan topkwaliteit bieden.

Samenwerking

Het team van Snel slaat de handen in elkaar om een optimale opvolging van uw projecten te kunnen garanderen.  Uiteraard staat het team ook voor u klaar om u te begeleiden doorheen het proces.

Respect

Bij Snel hechten we veel belang aan de waarden respect, betrouwbaarheid en engagement.

Duurzaamheid

Luik is een van de bakermatten van drukkerijen in België. Voor Snel is het essentieel om dit erfgoed te waarderen, om ons bedrijf te beschermen en vooral om dicht bij u te staan. Daarom gebeurt het volledige productieproces intern, van de prepress tot de verzending, van het printen tot het bewerken.

Creativiteit

Bij Snel, we gaan niet terug naar een uitdaging! We zijn voortdurend op zoek naar oplossingen en innovaties om aan uw verzoeken te voldoen. Inventiviteit is ons sleutelwoord.