Patrick Dheur – Composer avec le monde – Snel


Patrick Dheur – Composer avec le monde

Couverture Composer avec le monde. 7 notes pour se comprendre

Het boek en de cd

Patrick Dheur schrijft een uniek en authentiek relaas met muziek. Geschreven als een symfonie in meerdere bewegingen, is dit boek een reis naar het hart van een bijzondere en boeiende stiel. Waar komt inspiratie vandaan? Hoe wordt muziek geschreven? Hoe ontstaat een muzikaal idee? Hoe ziet het leven van een componist er vandaag uit? Wat is het geheim van die grootse traditie?

De auteur antwoordt al die vragen met een vertrouwelijke stijl, poëtisch vaak, met anekdoten, van droom tot realiteit. Een relaas vol leven en hoop, vol dagelijkse realiteiten aan de hand waarvan de lezer de passie en de kunst van de componist ontdekt, maar ook diens zoektocht om vandaag te leven in een andere wereld die niet stilstaat, en om samen met hem te kunnen componeren. De cd bevat stukken uit de composities van de auteur en gidst de melomanische lezer bij diens ontdekkingen. Een onmisbaar element voor een boek over muziek.

De auteur

Patrick Dheur is een Belgische pianist en componist die internationale bekendheid geniet. Twee jaar na zijn concert in de Carnegie Hall van New York en een tournee door Europa, greep hij tussen twee composities door naar zijn pen om een nieuw werk te schrijven.

Zijn carrière als pianist-concertmusicus kwam van de grond na zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium Luik (België). Patrick Dheur won tal van internationale wedstrijden en prijzen, onder andere de eerste prijs bij de Szymanowski-wedstrijd. Hij werkt samen met Nikita Magaloff, Paul Badura-Skoda, Lucette Descaves. Hij werd door Leon Fleisher geselecteerd in de Peabody Conservatory van Baltimore en gaf de Verenigde Staten al snel een bevoorrechte plaats in zijn werken.

Hij deelt zijn kunst en ideeën eerst als solist en kamermuziekspecialist, nadien als componist, samen met vermaarde orkesten, artiesten en componisten – zoals Frank Braley, Pierre Amoyal, Yuri Bashmet en vele anderen – met wie hij vaak afspreekt.

Ondanks zijn hectisch leven en de ontelbare composities die verzameld werden in een dertigtal opussen, is Patrick Dheur zijn geboortestad Luik nooit vergeten. Als ereburger heeft hij een volledige uitvoering van de pianomuziek van César Franck opgenomen en is hij conservator van het André-Modeste Gréty Museum, waar hij in 2013 een onuitgegeven manuscript van 1770 heeft gevonden.

Meer weten over de auteur

Bestel het boek!

Bestel nu meteen het werk ‘Composer avec le monde. 7 notes pour se comprendre’. Selecteer uw betaalwijze:

Betaal online € 25 per stuk, levering inbegrepen.

Betalen via storting
€ 25 per stuk, levering inbegrepen.

Op de rekening BE56 8316 2088
BIC-code GKCC BE BB (Drukkerij SNEL).

Gegevens: aantal exemplaren, naam, voornaam, adres, e-mail.

Koop het boek rechtstreeks in de drukkerij
voor € 25 per stuk

Drukkerij Snel
Industriezone Hauts-Sarts – Zone 3,
Rue Fond des Fourches 21
B-4041 Vottem (Herstal)