Veelvoorkomende Technische Vragen – Snel


Veelvoorkomende Technische Vragen

1. Hoe verstuur ik mijn bestanden ?
 • Via e-mail, via wetransfer of andere verzendwijzen.
 • Via onze beveiligde portal als u reeds klant bent en u over uw persoonlijke toegangscode beschikt.
 • Als u een nieuwe klant bent en u ons bestanden wilt doorsturen via onze server, gelieve dan uw e-mailadres hieronder in te vullen om een link te ontvangen waarmee u ons uw bestanden kunt sturen :

  Vul uw e-mailadres hieronder in om een link te ontvangen waarmee u ons bestanden kunt versturen:

  De zeer gebruiksvriendelijke webinterface staat in verbinding met onze workflow om de automatisering van de processen, de controle van de verbeteringen en de goedkeuring ervan te kunnen optimaliseren …

  2. Hoe weet ik of mijn bestanden conform zijn?
  • Voor de grafische vormgeving van af te drukken documenten wordt sterk aanbevolen om dtp-software (grafische vormgeving m.b.v. een computer) te gebruiken, zoals Adobe (Indesign, Illustrator, Photoshop) of andere gelijkwaardige toepassingen. De kantoorsoftware van Microsoft (Word, PowerPoint, Excel) of andere merken moet worden vermeden. Vanuit die gespecialiseerde software is het mogelijk om pdf-bestanden met hoge resolutie te exporteren voor een optimaal resultaat.
  • De bestanden moeten in het uiteindelijke formaat van de af te drukken documenten zijn. Om papieren kwaliteitsdocumenten te krijgen, moet er een afloop van ongeveer 3 mm (idealiter 5 mm) worden toegevoegd aan de af te drukken bestanden. Heel belangrijk, aangezien die afloop wordt afgesneden bij de afsnijding in het definitieve formaat, op die manier is er geen witte rand rond het document. Ten slotte moet in het formaat een binnenmarge worden voorzien van minstens 5 mm van de snijrand. Dat is een veiligheidsmaatregel zodat er geen enkele tekst verloren gaat tijdens het afsnijden.
  • Voor een optimale weergave moeten de  afbeeldingsbestanden die in de opgemaakte documenten worden geïmporteerd, van hoge resolutie zijn.  Ze moeten dus worden opgeslagen met een resolutie van 300 dpi (dots per inch), conventionele waarde. Een lagere resolutie beïnvloedt namelijk de weergavekwaliteit na het afdrukken, waardoor de afbeelding minder duidelijk is. Ten slotte moeten de geïmporteerde afbeeldingsbestanden en de gebruikte kleuren uit de waaier worden geconverteerd in het kleurmodel CMYK volgens de FOGRA-norm die van kracht is.
  • Zorg ervoor dat de lettertypes van de tekens goed geïntegreerd zijn bij het genereren van uw pdf. Vergeet de lettertypes die niet geïntegreerd kunnen worden, niet te vectoriseren.
  • Zorg ervoor dat bij het exporteren van de opmaak in pdf aan de eerder vermelde criteria is voldaan door snijlijnen toe te voegen op 5 mm van het uiteindelijke formaat. U kunt onze exporteerinstellingen voor Adobe InDesign ook downloaden en installeren.
  3. Ik heb telefonische bijstand nodig; welke tool gebruik ik?

  In het kader van telefonische bijstand, is onze IT-afdeling in staat om uw computer zelf even te bedienen.

  Daarvoor moet u de AnyDesk-app die overeenstemt met uw computeromgeving downloaden, openen en vervolgens moet u de instructies op het scherm volgen.

  Bij incompatibiliteit met AnyDesk is het mogelijk dat voorgesteld wordt om TeamViewer.