Milieu – Snel

ONS ENGAGEMENT
voor de planeet

Vandaag heeft onze planeet ons meer dan ooit nodig om haar te beschermen en verzorgen. Bij Snel vonden we het normaal dat we moesten veranderen: papier afkomstig van duurzame bossen (PEFCTM, FSC®), ecologischere producten, recycling …

Onze inzet en de waarheid over papier

Certificaat nr. CH12/0435, Programme for the Endorsement of Forest Certification.

Net zoals het FSC, verklaart het PEFC-certificaat dat het gebruikte papier afkomstig is van duurzaam beheerde bossen en dat de ecologische, economische, sociale en ethische standaarden worden nageleefd. Bijna al ons papier is gecertificeerd door een of andere organisatie (FSC/PEFC)..

Certificaat nr. SGSCH-COC-004274, Forest Stewardship Council – Raad van duurzaam bosbeheer

Dit label is het bewijs dat de producten voortvloeien uit een verantwoord en duurzaam beheer van de bossen.

Dit merk, dat erkend is door alle actoren uit de grafische industrie, uit de gemeenschappelijke wil om de milieugerelateerde impact in verband met de activiteiten van de drukkerij te verkleinen.

CO2 NEUTRAL

Snel behoort tot de bedrijven die hun impact (productie, transport en installatie) op het klimaat berekenen, verkleinen en compenseren.

Recycling & AANGEPASTE PRODUCTEN

Snel heeft de gebruikte producten en haar werkwijze ook aangepast:

  • Recycling van gebruikte platen en resterende inkt.
  • Afvoer van papierafval door wegzuiging voor de compressie en recycling door erkende instanties zodat het opnieuw kan worden opgenomen in het productieproces van de papierfabrikanten.
  • Terugwinning van warme lucht geproduceerd door machines voor de verwarming van de werkplaats.